• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Alessandro Dell’Acqua blijft aan bij Rochas

Alessandro Dell’Acqua blijft aan bij Rochas

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

In alle drukte veroorzaakt door het komen en gaan van creatief directeuren bij diverse modehuizen, is er een rustpunt; Alessandro Dell’Acuqa heeft zijn contract verlengd en blijft aan als creatief directeur van Frans modehuis Rochas. Dat meldt WWD.

Dell’Acqua is sinds 2013 creatief directeur van damesmode bij het huis en werkt er naar grote tevredenheid van het management. Philippe Benancin, topman van Inter Parfums, de eigenaar van Rochas, noemde de ontwerper ‘de duidelijk keuze’ om de ontwikkeling van het merk te leiden. Zijn ‘elegante, iets excentrieke invloed heeft bijgedragen en zal blijven bijdragen aan, de modernisering van het imago en de identiteit van het merk’, aldus Benancin.

’Ideale combinatie van creativiteit en zakelijk inzicht’

Volgens Stéphane Lemmonier, directeur van mode en accessoires bij Rochas, bezit Dell’Acqua de ideale combinatie van creativiteit en zakelijk inzicht. “Hij is echt de persoon die tegemoet komt aan onze verwachtingen voor deze functie,” zei hij in een interview met WWD.

Dell’Acqua richtte zijn eigen damesmodemerk op in 1996. Twee jaar later lanceerde hij ook een herencollectie. In 2009 ging hij aan de slag bij kasjmierspecialist Malo. In datzelfde jaar liet hij via een persverklaring weten dat zijn gelijknamige merk zonder zijn goedkeuring zou worden geproduceerd en deed hij afstand van het label. Een jaar later lanceerde hij zijn label No.21 waarmee hij in Milaan debuteerde. Ook ontwierp hij tot 2013 voor Les Copains in Italië. Na zijn vertrek bij Les Copains volgde hij Marco Zanini op als creatief directeur van Rochas.

Vorig jaar werd Rochas overgenomen door Inter Parfums voor 108 miljoen dollar. Voor Dell’Acqua zou dit nieuwe kansen betekenen op het gebied van creativiteit, esthetisch ontwerp en marketing, zei Benancin toen nog.

De details van het contract van Dell’Acqua zijn niet bekend.

Beeld: Alessandro Dell’Acqua/Facebook

Alessandro Dell'Acqua
Rochas