Na de komst van Tjeerd Jegen komt ook Andrew Jennings aan boord bij Hema: hij wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen. Het nieuws over Jennings en Jegen volgt op het aangekondigde vertrek van CEO Ronald van Zetten.

Andrew Jennings heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de retailsector. Zo werkte hij bij een aantal van ’s werelds beroemdste warenhuizen, zoals Harrods en House of Fraser in Londen, Brown Thomas in Ierland, Holt Renfrew in Canada, Saks Fifth Avenue in de VS, Woolworths in Zuid-Afrika en Karstadt in Duitsland. Momenteel is hij senior retailadviseur bij Myer Department Stores in Australië en Majid Al Futtaim Ventures in het Midden-Oosten. Daarnaast is hij commissaris bij Ted Baker.

Hema laat in het persbericht weten: “Andrew staat bekend om zijn leiderschap en prestatiegerichte bestuursstijl. Hij heeft een brede kennis van consumententrends, verkoopnetwerken en retail. In een wereld waarin alles steeds sneller verandert, kan hij als geen ander traditionele bedrijfsmodellen vertalen in moderne retailing.”

“Hema is een moderne versie van de klassieke variety store, zoals het voormalige F.W. Woolworth’s,” zegt Jennings tegen WWD. “Er zijn mogelijkheden voor internationale expansie en e-commerce. We kunnen het bedrijf substantieel laten groeien in de komende jaren.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN