• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Arcadia COO stapt op

Arcadia COO stapt op

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

David Shepherd, COO van de Britse modegroep Arcadia, verlaat het bedrijf na ruim 25 jaar. Volgens het Britse vakblad Drapers zal Shepherd, die met pensioen gaat, niet vervangen worden.

Naast zijn functie als chief operating officer was Shepherd voorheen ook ruim 13 jaar merkdirecteur van de modeketen Topman, waar hij verantwoordelijk was voor de internationale groei van de keten.

Zijn vertrek valt middenin een herstructureringsproces waarbij ruim 170 ontslagen vallen op het hoofdkantoor. Daarnaast worden 23 winkels in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, en 25 deuren in de Verenigde Staten, gesloten. Arcadia is moederbedrijf van onder andere Topshop, Dorothy Perkins en Miss Selfridge.

Volgens een bericht in de Sunday Times vorige week overwoog Arcadia eigenaar Sir Philip Green een eventuele splitsing van de diverse merken zodat zij apart van elkaar zouden kunnen worden verkocht. Een woordvoerder van de groep ontkende dit bericht.

De omzet van Arcadia daalde vorig boekjaar met 5,6 procent. De operationele winst van de groep tuimelde met 42 procent naar 124,1 miljoen pond (137,2 miljoen euro).

Foto via FashionUnited

Arcadia
david shepherd
Topman
TOPSHOP