VF Corp heeft Arne Arens per direct aangesteld als global brand president van The North Face. Sinds maart was Arens al vicepresident en general manager van de Amerikaanse divisie.

In zijn nieuwe rol zal hij blijven rapporteren aan Scott Baker, Vice President VF and Group President, Outdoor & Action Sports Americas. “Arne heeft zijn sterke leiderschapskwaliteiten en vermogen om de waarde voor het merk The North Face verder te brengen voortdurend gedemonstreerd,” zegt Baxter. “Ik ben ervan overtuigd dat Arne’s passie voor en het diepe begrip voor de outdoor markt, in combinatie met zijn management expertise en operationele behendigheid, hem ideaal maken om nieuwe kansen te ontgrendelen en de groei van The North Face te versnellen.”

Arens kwam in 2010 aan boord bij het outdoor merk in de regio EMEA, waar hij leiding gaf aan de divisies sales, marketing, merchandising, product development en retailactiviteiten. Het meest recentelijk was hij general manager van de Amerikaanse divisie, waarbij hij verantwoordelijk was voor de business en strategie, merchandising en retail. Hiervoor werkte hij acht jaar bij Nike.

“Ik ben vereerd dat ik wereldwijd leiding mag geven aan ‘s wereld meest authentieke en iconische outdoormerken,” zegt Arens in een statement. "De North Face-merkteams werken elke dag hard om mensen te inspireren om het buitenleven te ontdekken en hen te voorzien van innovatieve producten. Met onze nieuwe strategische focus en operationele strengheid weet ik dat we het merk samen gaan leiden naar onze volgende fase van de wereldwijde groei."