• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Besturen van Euretco en EK/servicegroup samengevoegd; CEO Bruijniks vertrekt

Besturen van Euretco en EK/servicegroup samengevoegd; CEO Bruijniks vertrekt

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De besturen van Euretco en EK/Servicegroup worden per 1 januari 2017 samengevoegd. Volgens de organisaties is de stap 'een logisch gevolg van het integratieproces dat sinds de overname van Euretco door EK in april 2015 gefaseerd is ingezet'. "De samenvoeging van twee besturen resulteert in kortere lijnen, meer efficiency én slagkracht binnen het internationale concurrentieveld," laten de partijen weten.

Het bestuur zal vanaf 1 januari 2017 uit vier leden bestaan. Steve Evers, voorheen COO van Euretco, wordt dan verantwoordelijk voor Media, Doe-het-zelf, Fashion, Sport en Wonen. Martin Richrath, voorheen CFO van Euretco, krijgt de verantwoordelijkheid voor Controlling, Financiën en Supply Chain Management voor de totale groep. Susanne Sorg wordt met name verantwoordelijk voor Omnichannel, IT, Comfort, Family en Beurzen & Evenementen. Franz-Josef Hasebrink is als directievoorzitter verantwoordelijk voor de strategische en organisatorische ontwikkeling van de groep. Daarnaast geeft hij leiding aan Living, HR, Centrale inkoop en Corporate Communicatie.

Als gevolg van de nieuwe organisatiestructuur, zal Harry Bruijniks, CEO van Euretco, vertrekken. Hij is vanaf 31 december niet meer werkzaam bij het bedrijf. Hij gaat deel uitmaken van de raad van commissarissen van Euretco in Nederland. Hij is niet de enige die vertrekt; Bernd Horenkamp, directeur Living, Family, Beurzen & Evenementen en Centrale inkoop bij EK, verlaat ook per 31 december 2016 de organisatie, in goed overleg.

"De huidige ontwikkelingen in de retail, met thema’s als sterke verticalisering en online-oriëntatie en -verkoop, maken verdere schaalvergroting noodzakelijk. Om aangesloten ondernemers nog beter te kunnen servicen met bestaande en nieuwe diensten, zijn blijvende investeringen nodig, onder andere in omnichannel en digitalisering. De samenwerking tussen Euretco en EK geeft een sterke impuls aan de ambitie om te groeien naar een retail-coöperatie op Europese schaal," laten Euretco en EK weten in een persbericht. "De eerste schaalvoordelen als gevolg van de overname zijn intussen al gerealiseerd, onder meer binnen Fashion en op het gebied van omnichannel."

Beeld: Facebook Euretco

Euretco