• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bouchra Jarrar naar Lanvin?

Bouchra Jarrar naar Lanvin?

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Lanvin zou op het punt staan de Franse modeontwerpster Bouchra Jarrar aan te stellen als artistiek directeur van het modehuis. Dat melden bronnen van Women’s Wear Daily.

Volgens WWD is Lanvin van plan binnen een paar weken een officiële aankondiging te maken. Geen van beide partijen heeft vooralsnog gereageerd op de geruchten.

Wel is bekend dat Lanvin ditmaal kiest voor twee verschillende artistieke directeuren voor dames en heren. Alber Elbaz, die vorig jaar na veertien jaar dienst het modehuis werd uitgezet, was verantwoordelijk voor beiden, maar Lanvin kiest nu voor een model zoals bij Dior en Louis Vuitton. Lucas Ossendrijver, die door Elbaz in 2005 werd weggekaapt bij Dior Homme, zou volgens bronnen van WWD nu in onderhandeling zijn over een contract als directeur herenmode bij het huis.

Jarrar, die in 2010 haar eigen modehuis lanceerde, zou verantwoordelijk zijn voor de damesmode collecties. De ontwerpster zou volgens WWD open staan voor samenwerkingen met andere merken.

Voordat zij haar eigen merk lanceerde, werkte Jarrar onder andere voor Jean Paul Gaultier, Balenciaga en later als hoofd van couture bij Christian Lacroix. Het was Lacroix - die in 2009 zijn eigen modehuis verliet toen het een licentie-gedreven onderneming werd - die haar aanmoedigde haar eigen merk en modehuis te lanceren.

bouchra jarred
Lanvin