• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bouchra Jarrar verlaat Lanvin

Bouchra Jarrar verlaat Lanvin

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Artistiek directeur Bouchra Jarrar verlaat Lanvin na zestien maanden en twee collecties. Lanvin worstelt sinds het vertrek van haar voorganger Alber Elbaz in oktober 2015, met teruglopende omzet en de druk op Jarrar was hoog. Dat melden diverse media.

Alber Elbaz was ruim 14 jaar hoofdontwerper van het iconische Franse label en in die periode is zijn handschrift synoniem geworden met dat van Lanvin. Het werk van Jarrar is minder uitbundig en meer tailored dan dat van haar voorganger en dat beeld sloeg niet aan bij klanten. De doorverkoop viel tegen. Lanvin rapporteerde over 2016 een omzetdaling van 23 procent naar 162 miljoen euro en een nettoverlies van 18,3 miljoen. Een scherp contrast met het jaar daarvoor: over 2015 werd nog een winst geboekt van 6,3 miljoen.

In een interview met de South China Morning Post in maart van dit jaar zei Bouchra Jarrar: "De druk is hoog. Ik heb al mijn kaarten op Lanvin gezet en m'n eigen label stopgezet toen ik hieraan begon. Ik wil er alles aan doen om Lanvin te herlanceren.... maar daarvoor heb ik wel de steun van het hele huis nodig. Ik kan het niet alleen doen."

Het is rumoerig rond Lanvin. Het huis heeft een adviesbureau in de arm genomen, Long Term Partners, voor een intern onderzoek en advies hoe de kosten te drukken. Sindsdien doen speculaties over ontslagen de ronde.

Lanvin, dat in 1889 werd opgericht, is een van de laatste onafhankelijk Franse modebedrijven. De in Taiwan woonachtige Chinese Shaw-Lan Wang heeft sinds 2001 een meerderheidsbelang in het bedrijf. Naar verluidt houdt zij de hand op de knip en is niet bereid in het merk te investeren. Zij zou ook investeringen van de Zwitserse investeerder Ralph Bartel, die 25 procent van Lanvin bezit, blokkeren omdat dan haar aandeel in het bedrijf minder waard zou worden. Bartel is het niet eens met de huidige koers van het bedrijf en stuurt aan op een nieuwe richting, aldus een anonieme bron tegenover persbureau Reuters.

Foto: Lanvin SS17. Credit: Catwalkpictures.com

Bouchra Jarrar
Lanvin