• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Camper stelt nieuwe creatief directeur aan

Camper stelt nieuwe creatief directeur aan

Door Tessa Guntlisbergen

18 jun. 2019

Mensen

Het Spaanse schoenenmerk Camper heeft Achilles Ion Gabriel benoemd als nieuwe creatief directeur van CamperLab. De van oorsprong Finse schoenenontwerper vervangt de voormalig artistiek directeur Romain Kremer, die het schoenenbedrijf eerder deze maand verliet. Dat melden diverse media, waaronder WWD.

CamperLab is de meer ‘vooruitstrevende’ en experimentele lijn van het Spaanse label. In zijn nieuwe functie zal Gabriel verantwoordelijk zijn voor het ontwerpteam van CamperLab, evenals voor het toezicht op de merkcommunicatie en het winkelontwerp. Gabriel’s eerste collectie zal die van de herfst/winter 2020 zijn, welke in januari wordt gepresenteerd.

De geboren Fin woont inmiddels in Parijs, en werkte voorheen voor bedrijven als Marni en Sunnei. Bovendien beschikt hij over zijn eigen schoenenmerk, Ion. “Achilles is één van de meest getalenteerde schoenenontwerpers van deze tijd. Ik heb zijn werk altijd bewonderd,” zegt Camper-CEO Miguel Fluxà Ortí in een verklaring, aldus WWD. Gabriel zelf voegt eraan toe dat hij zich voelt aangetrokken tot Camper’s erfgoed en de “creatieve ontwerpmogelijkheden” die hij krijgt in zijn nieuwe functie, schrijft WWD.

Camper’s lijn CamperLab beschikt over een klein distributienetwerk. De collectie wordt verkocht in een geselecteerd aantal winkelruimtes in Parijs, Londen en New York. Daarnaast dient CamperLab als een communicatieplatform, dat onder andere speciale projecten en evenementen van Camper organiseert.

Beeld: Courtesy of Camper