• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Carven benoemt nieuw creatief directeur

Carven benoemt nieuw creatief directeur

Door Wendela van den Broek

19 jan. 2017

Mensen

Carven heeft Serge Ruffieux benoemd als creatief directeur van het Franse merk. Hierin volgt hij Alexis Martial en Adrien Caillaudaud op, die het modehuis afgelopen oktober verlieten.

Ruffieux zal op 1 februari aan de slag gaan en neemt de ready-to-wear en accessoires voor eigen rekening. Zijn eerste collectie voor Carven zal de Resort 2018 collectie zijn, die dit voorjaar gepresenteerd wordt.

Ruffieux werkte tot voor kort voor Christian Dior. Daar stond hij tien jaar lang aan het hoofd van de dames ready-to-wear en haute couture ateliers. Ook was hij, na het vertrek van Raf Simons, samen met Lucie Meier mede-artistiek directeur van Dior. Hij was toen mede verantwoordelijk voor de herfst 2016, en resort en voorjaar 2017 Haute Couture collecties voor het huis.

Voor zijn tijd bij Dior werkte Ruffieux als rechterhand van Sonia Rykiel bij diens gelijknamige modemerk, en ook voor Moschino.

”Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe creatieve rol bij Carven. Ik voel enorme affiniteit voor Madame Carven en haar visie van mode. Ik voel me vereerd en kijk ernaar uit de creatieve leiding te nemen over het huis nu het aan een nieuw hoofdstuk begint,” liet Ruffieux in een persverklaring weten.

Foto: Carven