• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CEO Agent Provocateur vertrekt en de verkoop van het label nadert

Mensen

CEO Agent Provocateur vertrekt en de verkoop van het label nadert

Door May-Anne Oltmans

10 feb. 2016

Agent Provocateur CEO Garry Hogarth treedt na tien jaar af bij het Britse lingeriemerk. Met het vertrek van de Hogarth ziet het ernaar uit dat de verkoop van het bedrijf door private equity firma 3i ook een stap dichterbij is gekomen. Naar verluidt is Hogarth’s opvolger namelijk bezig met de voorbereidingen.

Hogarth’s beslissing volgt op de bekendmaking van de resultaten van een bedrijfsanalyse die is uitgevoerd door investeerdersbank Goldman Sachs. Chris Woodhouse, bestuursvoorzitter bij Agent Provocateur, benadrukt dat de CEO en het bedrijf gezamenlijk tot dit besluit zijn gekomen. “We hebben een tijd met Garry gepraat. We hebben een strategische analyse van het bedrijf laten doen om te kijken hoe we het bedrijf verder konden brengen, wat 3i’s rol hierin is en of ze betrokken willen blijven. Garry heeft het geweldig gedaan, maar wat betreft de volgende stap van het bedrijf waren we het erover eens dat het beter was als onze wegen hier zouden scheiden.”

Hogarth zal later deze maand definitief opstappen bij het bedrijf, en wie hem gaat opvolgen zal binnen een paar weken bekend worden gemaakt. Woodhouse zal als interim-CEO optreden totdat een geschikte kandidaat is gevonden. “Uiteindelijk is het in private equity altijd het geval dat je een bedrijf wilt verkopen,” aldus Woodhouse. In ieder geval zal Hogarth’s opvolger nog wel een poos bij het bedrijf werken onder 3i, omdat de koop volgens de bestuursvoorzitter “niet op de korte termijn zal plaatsvinden en zeker niet dit jaar”.