• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CFO Neiman Marcus Group vertrekt na 17 maanden

CFO Neiman Marcus Group vertrekt na 17 maanden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mensen

Donald T. Grimes heeft ontslag genomen als CFO bij Neiman Marcus Group. Hij was amper 1,5 jaar werkzaam als financiële topman, uitvoerend vicepresident en COO. Dat melden diverse media.

Neiman Marcus Group laat in een reactie aan WWD weten: “De heer Grimes’ ontslag was geen resultaat van meningsverschillen over de activiteiten, beleid of operaties van het bedrijf.” Waarom Grimes wel is vertrokken, is niet bekendgemaakt. Ook is er nog geen opvolger benoemd.

Grimes kwam in juni 2015 aan boord bij het bedrijf en was afkomstig van Wolverine World Wide Inc, waar hij senior vicepresident, CFO en penningmeester was.

Neiman Marcus kampt met dalende cijfers. Het luxe warenhuis ziet het aantal toeristen teruglopen en heeft tevens last van de lage olieprijs (vooral de winkels in Texas), afwaarderingen en schulden. De druk wordt nog groter omdat de eigenaren Ares Management en the Canada Pension Plan Investment Board van plan zijn om het bedrijf te verkopen. Volgens geruchten was het Canadese Hudson’s Bay in de race voor een overname, maar is dat afgeketst.

In het meest recente boekjaar rapporteerde Neiman Marcus een nettoverlies van 406 miljoen dollar (376 miljoen euro), in vergelijking met een winst van 14,9 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) in het vorige jaar. De omzet daalde met 2,9 procent tot 4,95 miljard dollar, tegenover 5,1 miljard dollar in 2015. De vergelijkbare omzet daalde daarbij met 4,1 procent. De aangepaste EBITDA daalde van 710,6 miljoen dollar naar 584,9 miljoen dollar.

Beeld: Facebook Neiman Marcus

Neiman Marcus
Scroll down to read more