Joel Horowitz, de co-president van Diane von Furstenberg, vertrekt bij het modehuis. Hij was sinds augustus 2012 werkzaam bij het bedrijf. Dat meldt WWD.

In een gezamenlijke verklaring laten Von Furstenberg en Horowitz weten: “We hebben in 2012 de krachten gebundeld om Diane von Furstenberg’s infrastructuur te versterken en de perfecte CEO te vinden. In april zijn we daarin geslaagd door Paolo Riva aan te nemen. We zijn trots op de successen die we hebben behaald en kijken er naar uit om het bedrijf te zien groeien, gebaseerd op de fundering die we hebben neergelegd.” Het is niet duidelijk wanneer Horowitz zal vertrekken, maar bronnen melden dat dit in mei of juni 2016 zal zijn.

Zijn carrière begon bij Ralph Lauren Corporation, waar hij in verschillende rollen werkzaam was, voordat hij bij Murjani International aan de slag ging. Later verhuisde Horowitz naar Tommy Hilfiger, waar hij samen met Hilfiger en diens partners Lawrence Stroll en Silas Chou Tommy Hilfiger Inc. vormde in maart 1989. Tevens was hij werkzaam bij het bedrijf tijdens de gang naar de beurs in 1992. Zijn posities bij Tommy varieerden van president, COO, CEO en uitvoerend voorzitter. Hij werd niet-uitvoerend voorzitter in april 2005.

Gezien zijn ervaringen bij Tommy Hilfiger werd er gespeculeerd dat Diane von Furstenberg met de komst van Horowitz ook naar de beurs zou gaan. Maar nu zijn vertrek is aangekondigd lijkt dat plan voorlopig weer in de ijskast te staan, zeggen bronnen. Opvolger Riva laat weten dat zijn prioriteit ligt bij het ‘opbouwen van een strategie voor het merk en hoe het merk er in de komende jaren uit zal zien’. Onder Horowitz lag de focus vooral op retail, groothandel en licentie-operaties.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN