• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • COO Susanne Given per direct weg bij Supergroup
COO Susanne Given per direct weg bij Supergroup

Mensen

COO Susanne Given per direct weg bij Supergroup

Door Anne Buis

12 feb. 2015

Supergroup, het moederbedrijf van Superdry, heeft het vertrek van COO Susanne Given aangekondigd. Given is per direct opgestapt als directeur van de raad van bestuur en vertrekt bij het bedrijf ‘om een andere uitdaging aan te gaan’. Dat melden diverse media.

Supergroup laat weten dat Given’s taken overgenomen worden door het uitvoerende team. De directeuren van de Britse retail, IT en logistiek zullen direct rapporteren aan CEO Euan Sutherland. In oktober kwam Sutherland aan boord bij Supergroup, toen hij oprichter Julian Dunkerton opvolgde.

Het plotselinge vertrek van Given volgt op aankondigingen van CEO Sutherland naar aanleiding van de halfjaar resultaten. In het eerste half jaar steeg de omzet weliswaar met 8,4 procent tot 262,2 miljoen euro, maar door de toenemende kosten daalde de onderliggende operationele winst met 31,6 procent en de operationele winstmarge daalde met 5,8 procent. Sutherland liet toen weten ‘dat er bepaalde delen van de operaties verbeterd konden worden’. “Ik evalueer ieder aspect van het bedrijf, met inbegrip van de uitvoering van onze strategie, kostenbeheersing en allocatie van het kapitaal, en ik zal in het voorjaar de conclusies melden,” zei Sutherland toen. In oktober had Supergroup 549 Superdry-winkels en concessies verspreid over 47 landen.