Creatief directeur Chloé vertrekt

De geruchten gingen al even en zijn nu bevestigd door Chloé: creatief directeur Clare Waight Keller vertrekt bij het modehuis. Haar laatste collectie zal tijdens Paris Fashion Week getoond worden, op 2 maart.

“Clare is een bijzondere partner voor Chloé geweest in de afgelopen zes jaar,” zegt president Geoffroy de la Bourdonnaye in een verklaring aan Business of Fashion. “Ze hield met het verjongen van de ervaring van Gaby Aghion, het eerste Chloé meisje, door het brengen van een cool and easy breeze in de garderobe van Chloé, het moeiteloos mixen van elegante en vrouwelijke ’flou’ met een vrije en jongensachtige insteek op tailoring. Clare heeft een uniek talent in het leiden van een grote studio van sterke creatieven. Ik wil Clare graag persoonlijk bedanken voor haar loyaliteit en toewijding aan Chloé.”

Waight Keller laat weten dat haar vertrek een gezamenlijke beslissing was tussen haar en het modehuis, dat eigendom is van het Richemont. Recentelijk verhuisde haar familie van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. De vertrekkend creatief directeur laat weten dat ‘werken voor het modehuis een van de meest belonende ervaringen in haar carierre was’. “Ik voel me bevoorrecht om voor een modehuis met zo’n geschiedenis te hebben gewerkt,” aldus Waight Keller.

Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend. Chloé weigerde te reageren op de geruchten dat Natacha Ramsay-Levi de nieuwe creatief directeur wordt. Zij is al lange tijd senior directeur en de rechterhand van Nicolas Ghesquière, de artistiek directeur van de vrouwenlijn van Louis Vuitton. Zij werkte eerder met Ghesquière aan de pre-collecties van Balenciaga.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN