• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Karin Veit verlaat Marc Cain na 43 jaar

Creatief directeur Karin Veit verlaat Marc Cain na 43 jaar

Door Marjolein Stormezand

6 jul. 2018

Mensen

Karin Veit, managing en creative director bij Marc Cain, verlaat het bedrijf na 43 jaar om zich op haar privéleven te richten. Marc Cain heeft middels een verklaring laten weten dat Veit vanaf 31 juli 2018 niet meer werkzaam is voor het modebedrijf.

De creatief directeur werd twee jaar na de oprichting van Marc Cain in 1973 binnengehaald door Helmut Schlotterer, oprichter en eigenaar van het modebedrijf. “Vanaf het begin heeft ze voor het merk een sterk DNA gevormd en iedere collectie een onderscheidend karakter gegeven. Haar gevoel voor mode en toewijding stelde haar in staat om de productgroep knitwear seizoen na seizoen verder te drijven. Het typische luipaardpatroon, die voortdurend opnieuw geïnterpreteerd werd, maakte wereldwijd fans. Sinds het aantreden van Veit is Marc Cain ieder jaar gegroeid en is het succes op internationale schaal toegenomen”, aldus Schlotterer in het persbericht.

Veit bedankt in de verklaring haar team en het personeel voor de ‘geweldige tijd samen’ en kijkt voldaan terug op haar dienstjaren bij het modebedrijf: "Ik ontdekte al vroeg mijn liefde voor mode en wist altijd al dat ik ontwerper wilde worden. Bij Marc Cain was ik in staat om met plezier in een gemotiveerd team te werken. Ik vond de wederzijdse inspiratie en realisatie van nieuwe ideeën altijd zeer bevredigend.”

Veit was verantwoordelijk voor de labels Marc Cain Collections, sport en essentials.

Marc Cain heeft nog geen vervanger aangesteld.

Beeld: Karin Veit via Marc Cain

Karin Veit
Marc Cain