• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Felipe Oliveira Baptista vertrekt bij Lacoste

Creatief directeur Felipe Oliveira Baptista vertrekt bij Lacoste

Door Caitlyn Terra

2 mei 2018

Mensen

Na 8 jaar dienst bij Lacoste vertrekt Felipe Oliveira Baptista bij Lacoste. De nieuwe collectie, die voor Lente 2019, zal gemaakt worden door de creatieve studio van Lacoste, zo meldt het merk tegen WWD.

Thierry Guibert, CEO van het merk, bedankte in een statement in handen van WWD de ontwerper voor het ‘schrijven van een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Lacoste’ en de artistieke en commerciële ontwikkeling van het merk. “Een nieuwe fase zal nu beginnen en ik ben extreem zeker van de toekomstige successen van ons merk, kenmerkend voor de Franse know-how en elegantie,” aldus Guibert. In de komende maanden zal een aankondiging worden gemaakt over de ‘samenstelling van het creatieve team’ van Lacoste. Het merk kondigde vorig jaar al aan een sterkere merkidentiteit neer te willen zitten met een premium status, dit zou een reden kunnen zijn om afscheid te nemen van Oliveira Baptista.

Oliveira Baptista deelt op zijn eigen Instagram pagina het volgende: “Het einde van een tijdperk. Acht jaar zijn mogelijk gemaakt dankzij het talent en de steun van iedereen bij Lacoste, specifiek de design studio.” Vervolgens bedankt de ontwerper iedereen die betrokken was bij het merk op de een of andere manier. “En nog het meest van allemaal mijn partner in crime en in al het andere: Sévi.” Séverine Oliveira Baptista, degene die de ontwerper bedoelt in zijn laatste zin, is zijn partner.

Felipe Oliveira Baptista vertrekt bij Lacoste

De volgende stappen van Felipe Oliveira Baptista zijn eveneens nog niet bekend. De destijds 35-jarige ontwerper werd in 2010 aangesteld als de creatief directeur bij Lacoste. Hij nam destijds het roer over van Christophe Lemaire. Het merk zag in de ontwerper de ideale kandidaat om het merk te vernieuwen en daardoor nieuwe groeimogelijkheden te vinden. Samen met Guibert zorgde de ontwerper ook voor een koerswijziging. Het Franse tennismerk is zich gaan concentreren op de uitbreiding van het klantenbestand met meer toegankelijke collecties. Dit resulteerde in een omzetstijging en het bedrijf rapporteerde over 2016 2,5 miljard euro aan omzet.

Oliveira Baptista is eveneens een oud-winnaar van het Hyères Festival en werd in 2005 al uitgenodigd om deel te nemen aan de officiële couture kalender van Parijs Fashion Week, maar ging hier pas in 2009 op in. In 2014 stopte hij met zijn eigen merk Felipe Oliveira Baptista, dat hij in 2003 oprichtte met zijn partner Séverine Oliveira Baptista.

Beeld: Bertrand Guay / AFP

Felipe Oliveira Baptista
LACOSTE