• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Under Armour keert terug

Creatief directeur Under Armour keert terug

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Slechts drie maanden na zijn vertrek naar rivaal Nike, keert Dave Dombrow terug naar Under Armour als Chief Design Officer, een functie die het modebedrijf onlangs creëerde. Dat meldt Reuters.

Dombrow, die eerst het concurrentiebeding van een jaar moest afwachten, zou pas in 2017 bij Nike aan de slag gaan. Voor Under Armour betekende dit een groot verlies, omdat Dombrow de ontwerper was van een aantal razend populaire gympen, zoals de lijn van basketballer Stephen Curry en de SpeedForm Apollo hardloopschoen.

Under Armour dankte een omzetstijging van 64 procent in het afgelopen kwartaal voornamelijk aan het succes van de Stephen Curry en SpeedfForm gympen. De laatste versie van de schoen zorgde echter voor grote hilariteit op internet, waar de meeste commentatoren het model vergeleken met ‘iets wat je vader droeg in de jaren tachtig’. Wat dit voor gevolgen zal hebben voor het lopende kwartaal is de grote vraag.

Dombrow werkte al eerder voor Nike, van 2000 tot 2003, gevolgd door Puma. In 2010 werd hij voor het eerst door Under Armour aangenomen om de creatieve leiding te nemen van schoenen en accessoires.

Dave Dombrow
Nike
Under Armour