• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • David Lauren nieuwe vice-voorzitter van Ralph Lauren

David Lauren nieuwe vice-voorzitter van Ralph Lauren

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ralph Lauren Corp heeft David Lauren, de zoon van oprichter Ralph Lauren, benoemd als vice-voorzitter van het bestuur en chief innovation officer. Hiervoor was hij hoofd marketing, communicatie en adverteren en tevens, sinds 2013, bestuurslid.

Zijn promotie is onderdeel van het ‘Way Forward’ herstructureringsplan dat voorzitter en CEO Stefan Larsson vorig jaar lanceerde. De functie van chief innovation officer is speciaal voor hem gecreëerd en geeft aan hoeveel waarde het bedrijf aan innovatie hecht. Zoals Larsson in een interview met WWD verklaarde: “David hield zich al langere tijd met innovatie bezig, maar ik wilde dat hij genoeg ervaring en kennis zou opbouwen om een wezenlijk verschil te kunnen maken.”

David Lauren, die in 2000 aantrad bij het bedrijf van zijn vader, heeft al meerdere innovaties op zijn naam staan. Hij lanceerde de webshop van het merk, waardoor Ralph Lauren een van de eerste luxe modehuizen werd met een eigen website. Hij was ook de drijvende kracht achter de optimalisatie van de site voor mobiele telefoons, en introduceerde hij QR scantechnologie voor de mode in de Verenigde Staten. Voorts introduceerde hij het draagbare technische shirt, de PoloTech Shirt, waardoor Ralph Lauren het eerste luxemerk was met een dergelijk innovatief item.

”Ik wil werken aan productontwikkeling, aan de toekomst van retail, ik wil uitzoeken hoe we in de groothandel kunnen innoveren. Ik wil een werkelijke impact maken in mijn bijdrage aan de toekomst van ons bedrijf,” zei Lauren in een interview met WWD.

Over zijn nieuwe functie als vice-voorzitter zei hij blij te zijn met zijn vader te kunnen samenwerken en zijn ideeën over innovatie op een hoger niveau door te kunnen voeren. Over een eventuele opvolging wilde hij niets loslaten.

Ralph Lauren