• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Derde CEO Christopher Kane in twee jaar tijd

Derde CEO Christopher Kane in twee jaar tijd

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Nikolas Talonpoika is de nieuwe CEO van modelabel Christopher Kane. Hij is vanaf 12 oktober werkzaam in zijn nieuwe functie. Dat meldt Kering.

De nieuwe CEO zal rapporteren aan de managing director van Kering, Jean-François Palus. Voorheen was Talonpoika marketing & media director van Kering. Hij werkt al acht jaar bij Kering. In zijn nieuwe rol als CEO zal hij verantwoordelijk zijn voor de internationale expansie, evenals de versnelling en versterking van de identiteit van het merk, samen met Christopher en Tammy Kane.

De aanstelling is opvallend, want Kering stelt voor de derde keer in twee jaar tijd een nieuwe CEO aan. Talonpoika volgt Sarah Crook op, die na twee jaar vertrekt bij het modelabel. Crook verving Alexandre de Brettes, die twee jaar geleden vertrok en slechts een jaar CEO was.

"Ik denk dat dit een goed idee geeft van hoe moeilijk het is om te groeien bij een klein modemerk," reageert Luca Solca, hoofd van luxe goederen bij Exane BNP Paribas, tegenover Business of Fashion. "Ik denk dat Christopher Kane in potentie veelbelovend is, maar het realiseren van dat potentieel is inderdaad erg moeilijk. "/P>

Beeld: Facebook Christopher Kane

Christopher Kane