Ed Baker nieuwe CFO bij Superdry

Ed Baker volgt Nick Wharton op als CFO bij Superdry . Wharton blijft tot eind april werkzaam bij Superdry, om zich daarna op een functie buiten het bedrijf te richten. Dat meldt de Britse retailketen in een persbericht.

Baker komt over van supermarktconcern Sainsbury, waar hij sinds 2008 verschillende financiële en bestuurlijke posities bekleedde. Daarvoor werkte hij als Group Financial Controller bij Burberry. “Ik ben ontzettend blij dat ik Ed mag verwelkomen aan boord, op de drempel van een volgende fase in onze ambitieuze groeiplannen,” aldus Euan Sutherland, CEO bij Superdry in het persbericht. “Hij heeft veel ervaring in het opbouwen van merken en het werken met multichannel ondernemingen door zijn voorgaande functies bij Sainsbury en Burberry.”

Over het vertrek van Nick Wharton zegt de CEO het volgende: “Nick is een belangrijk onderdeel geweest van het team, waar hij leiding gaf aan de herpositionering van Superdry als een wereldwijd merk. Hij heeft bewezen over leidende capaciteiten te beschikken en heeft een sterke staat van dienst op het gebied van financiële en strategische resultaten.”

Superdry heeft een goed halfjaar achter de rug, zo werd begin deze maand bekend. De omzet van de groep steeg met 20,4 procent tot een bedrag van 402 miljoen pond (453 miljoen euro). Vooral de groothandelsactiviteiten maakten een flinke groei mee van 34,1 procent. Eind vorig jaar maakte Superdry Plc bekend de groothandel in Nederland weer in eigen handen te nemen. Met de overname wil het bedrijf de bedrijfsactiviteiten beter stroomlijnen.

Beeld: Superdry website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN