• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Francesco Risso is de nieuwe creatief directeur van Marni

Francesco Risso is de nieuwe creatief directeur van Marni

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Consuelo Castiglioni vertrekt naar 20 jaar bij Marni. Het Italiaanse modehuis heeft Francesco Risso per direct aangesteld als nieuw creatief directeur. Dat meldt Business of Fashion.

Het mogelijk vertrek van Castiglioni was een groot gerucht tijdens Milan Fashion Week. Er werd al gefluisterd dat de lente-/zomercollectie 2017 de laatste collectie zou zijn van haar hand. Marni bevestigde het vertrek van Castiglioni vanmorgen.

De vertrekkend creatief directeur laat weten dat de reden om af te treden persoonlijk was; ze wil meer tijd besteden aan haar privéleven. “Het waren hectische en spannende jaren waarin al mijn energie geabsorbeerd werd door een project waar ik trots op ben. Ik dank mijn familie voor hun voortdurende steun, die me toestond om trouw te blijven aan mijn idee. Ik bouwde een merk met precisie en een herkenbare identiteit.” Ook dankt ze de ‘mensen die geloofden in dat project, en die met loyale toewijding hebben geholpen tijdens de fantastische reis’.

Consuelo Castiglioni vertrekt naar 20 jaar bij Marni

Castiliglioni lanceerde het modehuis in 1994, in samenwerking met met haar zakenpartner en echtgenoot Gianni Castiglioni in Milaan. Ze kon op veel lof rekenen met de verfijnde en vooruitstrevende ontwerpen, vooral van invloedrijke insiders uit de modewereld.

"De wereld brengt een eerbetoon aan de oorspronkelijke visie van Consuelo, en aan een uniek merk waarvan we trots zijn dat we het in onze groep hebben. Ik wens haar het allerbeste,” zegt Renzo Rosso, president van moederbedrijf Only The Brave, in een reactie.

Francesco Risso benoemd tot creatief directeur Marni

Marni heeft Francesco Risso per direct aangesteld als nieuwe creatief directeur. De ontwerper heeft gewerkt voor Anna Molinari, Alessandro Dell'Acqua, en Malo. In 2008 ging hij aan de slag bij Prada, waar hij werkte aan de vrouwencollecties en speciale merk gerelateerde projecten.

Rosso vervolgt: “Ik ben blij om Francesco te verwelkomen, wiens talent een bijdrage zal leveren door het schrijven van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het huis, dat een Italiaans hart en een wereldwijde spirit heeft. Ik ben ervan overtuigt dat het creatieve team en het management van Marni, die hebben bijgedragen aan het succes, zich zullen blijven inzetten om het merk naar spannende en nieuwe doelen te brengen.”

Risso studeerde aan Florence Polimoda, New York’s Fashion Institute of Technology, en Central Saint Martin’s in London. De eerste collectie die hij zal presenteren is de herfst-/wintercollectie 2017.

Beeld: Catwalkpictures, Hellen Van Meene/Facebook Marni

Marni