• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Furla CEO stapt op

Furla CEO stapt op

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eraldo Poletto, CEO van het Italiaanse tassen- en accessoiremerk Furla, verlaat eind juni het bedrijf, zo meldt Women’s Wear Daily. Volgens ingewijden stapt hij over naar Salvatore Ferragamo, om CEO Michele Norsa op te volgen. Wie zijn functie bij Furla overneemt is nog niet bekend.

Poletto is sinds 2010 werkzaam bij Furla, het bedrijf van de familie Furlanettto. Daarvoor was hij voorzitter van strategische ontwikkeling en internationale activiteiten bij Retail Brand Alliance, het moederbedrijf van het Amerikaanse merk Brooks Brothers. Hij was ook bestuurslid van Brooks Brothers Japan, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Eind 2012 verliet hij Furla om als CEO van Alfred Dunhill te werken, maar keerde na een paar maanden later alweer terug naar het tassenmerk.

Het aangekondigde vertrek van Polenta komt vlak na de bekendmaking eerder deze week van een geplande beursgang voor 2018 en een kapitaalinjectie van Tamburi Investment Partners. TIP zou daarmee zijn investering in het bedrijf kunnen omzetten in aandelen ten tijde van een beursgang.

Furla