• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Giannini en Di Marco niet op goede voet vertrokken bij Gucci

Giannini en Di Marco niet op goede voet vertrokken bij Gucci

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gucci’s hoofdontwerper Frida Giannini en directeur Patrizio di Marco zijn op een nare manier vertrokken bij Gucci. Dat blijkt uit een uitgelekte memo van Di Marco, die hij naar het personeel schrijft. Dat meldt New York Times.

Di Marco wilde zijn ontslag bekend maken in een speech en een memo aan het personeel, mede om ook zijn kant van het verhaal uit te leggen. "Ik verlaat mijn kathedraal incompleet, tegen mijn wil," schrijft Di Marco in de memo naar zijn personeel. "Het is jammer dat ik niet zal kunnen zien hoe dit geweldige verhaal verder zou zijn gegaan." In de memo geeft hij zijn vijanden bij het luxe modehuis de schuld van zijn vertrek. Volgens Di Marco was zijn val een volledig uitgedacht plan.

In december werd bekend dat Giannini en Di Marco beiden zouden vertrekken bij Gucci. Directeur Patrizio di Marco vertrok op 1 januari. Hoofdontwerpster Frida Giannini zou eind februari vertrekken, maar verliet plots het modehuis op 9 januari. Verondersteld werd dat haar plotselinge vertrek het gevolg was van meningsverschillen over de creatieve koers, maar nu blijkt dat onderlinge spanningen tussen Giannini en Di Marco’s opvolger Marco Bizzarri de oorzaak zijn geweest.

Eind januari werd bekend dat Alessandro Michelle Giannini zal opvolgen als hoofdontwerper.

Gucci