• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Gucci benoemt Renée E. Tirado tot hoofd diversiteit

Gucci benoemt Renée E. Tirado tot hoofd diversiteit

Door Saraï van Well

1 aug 2019

Mensen

Italiaans modemerk Gucci heeft Renée E. Tirado aangesteld als hoofd diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. Dat maakt het merk bekend in een persbericht. De benoeming van Tirado maakt deel uit van de missie van het bedrijf om een positieve bedrijfscultuur en een diversiteits- en inclusiviteit plan voor de lange termijn te creëren.

Tirado, voorheen Chief Diversity & Inclusion Officer bij de Major League Baseball (MLB), gaat in haar nieuwe functie een wereldwijde strategie ontwerpen, ontwikkelen en implementeren om een meer inclusieve en rechtvaardige werkplek te creëren en de diversiteit van het personeelsbestand te vergroten met betrekking tot Gucci's zakelijke initiatieven. Tevens gaat ze ervoor zorgen dat diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit in alle onderdelen van het bedrijf wordt geïmplementeerd door een wereldwijd team van DE&I-advocaten in dienst te nemen en te leiden, zo meldt het modehuis in het persbericht.

"Menselijke connecties beginnen met de fundamenten van inclusiviteit, respect en diversiteit, ik begin aan deze baan om ervoor te zorgen dat Gucci cultureel relevant en economisch concurrerend blijft”, aldus Tirado in het persbericht. Tirado ontwikkelde in haar functie als Chief Diversity & Inclusion Officer bij de MLB een diversiteit en inclusiviteit strategie voor de honkbal league. Waarbij ze onder andere een diversiteitsprogramma overzag waarmee vrouwen en onder andere de LGBTQ gemeenschap een plaats in de honkbal wereld kregen. Bij Gucci gaat ze zich onder andere inzetten voor lopende initiatieven die de LGBTQIA-gemeenschap en gendergelijkheid bevorderen. Daarvoor zal ze onder andere lid worden van Chime for Change, een campagne die in 2013 werd opgericht door Gucci om de stemmen die zich wereldwijd uitspreken voor gendergelijkheid te verenigen en te versterken, met een focus op onderwijs, gezondheid en rechtvaardigheid. Tot op heden heeft de campagne meer dan 15 miljoen dollar opgeleverd om projecten in 89 landen te ondersteunen, die direct ten goede komen aan meer dan 570.000 meisjes en vrouwen wereldwijd.

Ook is Tirado lid geworden van de Gucci Changemakers Council, een extern collectief van community leiders en deskundigen op het gebied van sociale verandering, dat zich inzet voor de bevordering van diversiteit en inclusiviteit door middel van de Changemakers initiatieven. Deze initiatieven bestaan onder andere uit een Gucci Changemakers Fund, een bedrijfsbreed vrijwilligerswerk initiatief en een studiebeurs programma.

Marco Bizzarri, CEO van Gucci over de aanstelling van Tirado in het persbericht."Sinds 2015 werken Alessandro Michele (hoofdontwerper red.) en ik eraan om cultuur - zelfexpressie en inclusiviteit - centraal te stellen in wat we doen. Ik ben er sterk van overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert. Alles wat we hebben bereikt is gedreven door deze waarden. Deze benoeming is een fundamentele bouwsteen om onze betrokkenheid te bevorderen en de reeds bestaande initiatieven te ondersteunen. Als lerende organisatie hebben we onszelf de afgelopen maanden uitgedaagd om onze visie om een sterkere organisatie te ontwikkelen te versnellen. Ik ben ervan overtuigd dat Renée ons zal helpen de zinvolle verandering te creëren die we niet alleen in ons bedrijf, maar ook in de mode-industrie willen zien".

Eerder stelde het Franse modehuis Chanel een hoofd diversiteit aan. Zij maakte in juli bekend dat Fiona Pargeter de functie op haar neemt.

Foto: Renée E. Tirado via Gucci

GUCCI
hoofd diversiteit
Renee E. Tirado