• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • HBO brengt documentaire over Ralph Lauren uit

HBO brengt documentaire over Ralph Lauren uit

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Scroll down to read more

HBO maakt een documentaire over mode-icoon Ralph Lauren, dat maakte het merk bekend op haar social media en via een persbericht van het televisienetwerk HBO. De documentaire genaamd ‘Very Ralph’ zal het verhaal vertellen achter de ontwerper en het neerzetten van een de grootste merken uit de modegeschiedenis. De documentaire zal op 12 november worden vertoond op HBO.

De docu wordt geregisseerd en geproduceerd door Susan Lacey, bekend van onder andere de Emmy-genomineerde documentaires over Amerikaanse culturele iconen als ‘Spielberg’ (2017) en ‘Jane Fonda in Five Acts’. In ‘Very Ralph’ gaat ze in op het leven van de Amerikaanse ontwerper die reflecteert op zijn reis van jongen uit de Bronx, die niet wist wat een modeontwerper was, naar het leven geven aan een van de grootste modebedrijven uit de modegeschiedenis. Een tijdsbestek van vijftig jaar zal worden belicht.

Lauren spreekt hiervoor volgens het persbericht onder andere openhartig over zijn jeugd, zijn vijf decennia durende huwelijk, de begindagen van zijn bedrijf en zijn baanbrekende visie op een reeks primeurs: de ontwerper was onder andere de eerste ontwerpers die een compleet lifestyle merk creëerde en op de markt bracht. Om bij te dragen aan dit portret komen ook familieleden, oud- collega’s en bekenden van Lauren aan het woord. Waaronder Anna Wintour, Karl Lagerfeld, André Leon Talley, Hillary Clinton, Robin Givhan, Jason Wu, Naomi Campbell, Martha Stewart en Calvin Klein.

Lauren, vorige maand geridderd in Groot-Brittannië, is al vijftig jaar actief als modeontwerper. Hij is vooral bekend van de mannen polo’s met het bekende polo sportlogo. Ook was hij de eerste modeontwerper die zich ging richten op de interieurmarkt en diversiteit in reclames naar voren bracht.

HBO
Ralph Lauren