• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Hedi Slimane: vertrekt hij bij Saint Laurent?

Hedi Slimane: vertrekt hij bij Saint Laurent?

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De geruchten over Slimane's vertrek als creatief directeur bij Saint Laurent gaan al weken. Woordvoerders van zowel het bedrijf als de ontwerper zelf houden hun lippen stijf op elkaar.

Slimane’s contract met Kering, eigenaar van Saint Laurent, loopt tegen het einde van deze maand af en geruchten gaan dat het bedrijf en de ontwerper, die in 2012 aan de slag ging bij het modehuis, het maar niet eens kunnen worden over de contractverlenging. Slimane zou op het punt staan Saint Laurent voor de tweede keer te verlaten.

Als mogelijke opvolger wordt Anthony Vaccarello, een Belgische ontwerper, genoemd. Na zijn eigen show afgelopen dinsdag verklaarde hij echter dat het slechts ‘om een gerucht’ zou gaan. Volgens de New York Times was zijn show drukker dan gewoonlijk, wat sommigen toeschrijven aan Vaccarello’s mogelijke nieuwe baan.

Eén ding valt in ieder geval niet te ontkennen: Slimane’s invloed op Saint Laurent heeft voor een enorm commercieel succes gezorgd. Van het veranderen van de merknaam van het huis tot de re-branding van het luxemerk, Slimane heeft niet alleen collecties ontworpen; hij heeft een heel merk hervormd. Waar Saint Laurent in 2011, een jaar voor Slimane’s aanstelling, nog een omzet van 354 miljoen euro boekte, was het afgelopen jaar één van Kering’s belangrijkste merken met een omzet van 1 miljard euro. Niet slecht voor een creatief directeur die een New York Times criticus ooit verbood zijn shows bij te wonen.

De naam Yves Saint Laurent heeft veel betekenis en het nieuwe Saint Laurent blijft commercieel imponeren. De interessante vraag is, hoe gaat het nieuwe YSL verder zonder Slimane?

Benieuwd naar wat er gebeurde sinds de aanstelling van Slimane? Lees het hieronder in chronologische volgorde.

Credits infographic: Stylight.nl.


Hedi Slimane
Saint Laurent
Yves Saint Laurent