Hema benoemt nieuwe leden in managementteam

Er komen twee nieuwe leden bij in het managementteam van Hema. Tico Schneider is benoemd tot country director Netherlands en de Brit Adrian Porteous wordt director logistics & supply chain.

Schneider zal verantwoordelijk worden voor de gehele Nederlandse winkeloperatie. Hij werkt al 17 jaar in verschillende functies bij het warenhuis, onder meer binnen commercie, operations en franchise. Het meest recentelijk was hij hoofd E-commerce. “Onder zijn leiding is e-commerce tot één van de drie pijlers van de Hema strategie ‘2016-2018’ benoemd, heeft het een aanzienlijke groei doorgemaakt en is het inmiddels in alle landen waarin Hema actief is uitgerold. Ook zijn verschillende initiatieven zoals een volledig vernieuwde website voor alle landen en ‘in-store’ picking, waarbij de klant binnen één dag zijn bestelling kan ophalen, succesvol geïmplementeerd,” aldus Hema.

Porteous werkt al lang in het merchandising en supply chain management. Hij werkte onder meer bij Woolworths, Otto, Karstadt en Claire’s. Ook was hij global EVP merchandising, allocation & supply chain bij accessoiremerk Claire’s. Bij Hema was hij head of supply chain. Hema: “Onder zijn leiding heeft Hema de afgelopen twee jaar een significante voorraadreductie tot stand weten te brengen.”

CEO Tjeerd Jegen laat weten erg verheugd te zijn met de benoemingen. “Beiden hebben ruime ervaring binnen retail en hebben uitstekende managementkwaliteiten. Daarnaast zijn zij reeds langer werkzaam bij Hema en kennen de organisatie goed. De benoeming van Tico is tevens een erkenning van intern talent waar wij als organisatie veel belang aan hechten, terwijl de benoeming van Adrian ook een onderstreping is van het internationale karakter van Hema,” aldus Jegen.

Beeld: Hema

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN