• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Hema vindt nieuwe inkoopdirecteur

Hema vindt nieuwe inkoopdirecteur

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hema heeft een opvolger gevonden voor oud-topman Rob Heesen, die begin deze maand vertrok naar Blokker. Mischa Simons vervult per direct de functie van inkoopdirecteur voor de food & hardgoods tak van het bedrijf. Dat meldt Retailnews.nl.

Direct na het vertrek van Heesen splitste Hema zijn functie. De retailketen benoemde eerder al Trevor Perren, voorheen werkzaam bij het Australische Woolworths, tot inkoopdirecteur voor het kledingsegment. Simons gaat zich vanaf nu richten op de afdelingen food, huishouden en persoonlijke verzorging.

Begin deze maand verklaarde Hema topman Tjeerd Jegen nog dat er jarenlang verkeerd was ingekocht. Bovendien gingen producten volgens hem steeds te laat in de uitverkoop. “Op die manier zijn enorme voorraden opgebouwd. Zo veel, dat we gewoon tijd nodig hebben om het weer kwijt te raken,” meldde hij toen in het Financiële Dagblad.

Met de aanstelling van Simons is de directie van Hema nagenoeg compleet. Het bedrijf nam afgelopen anderhalf jaar afscheid van zijn CEO, inkoop-, verkoop-, marketing-, financieel en logistiek directeur. Alleen voor die laatste is nog geen permanente invulling gevonden. Deze rol wordt tijdelijk vervuld door Tim Isaacs.

HEMA
inkoopdirecteur