• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Het Tassenmuseum heeft een nieuwe directeur en werkt aan een nieuw programma

Het Tassenmuseum heeft een nieuwe directeur en werkt aan een nieuw programma

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam, het enige tassenmuseum in Nederland. In haar nieuwe functie is zij verantwoordelijk voor de artistieke koers, de zakelijke ontwikkelingen en het algemeen beleid. Schaap laat middels een persbericht weten aan een ‘uitdagend programma’ voor het museum te werken.

“Het Tassenmuseum heeft ongelooflijk veel potentie. Ik verheug me erop om samen met het enthousiaste team, de Raad van Toezicht en vele vrijwilligers en samenwerkingspartners verder te bouwen aan dit unieke ‘Huis’. Ik werk aan een uitdagend programma met nieuwe verhalen, sprankelende presentaties en ruimte voor experiment,” aldus Manon Schaap in het persbericht.

Schaap heeft sinds 1998 haar eigen creative consultancy studio en werkte voor gerenommeerde mode- en parfummerken en warenhuizen zoals Officine Generale, Armani parfums en Le Bon Marché. Daarvoor was Schaap creative director van (mode)bladen zoals Provider, Magazine no. A, B, C... en View on Colour.

De museumdirecteur is sinds 2010 een van de drijvende krachten achter Salon, een platform voor talent op het gebied van mode, kunst en design.

Beeld: Manon Schaap via Tassenmuseum Hendrikje

Manon Schaap
Tassenmuseum Hendrikje