Inditex CEO Pablo Isla draagt Carlos Crespo aan als mogelijk nieuwe CEO van de groep

Pablo Isla, uitvoerend voorzitter en CEO van modegroep Inditex, heeft Carlos Crespo, momenteel chief operating officer bij de groep, aangedragen voor de positie als CEO. Het bedrijf verklaart dat de benoeming van kracht wordt na de goedkeuring van de raad van bestuur op 1 juli aanstaande.

Op Inditex’ website prijst Isla Crespo vanwege diens inzet als COO, zijn bijdrage aan de digitale transformatie van het bedrijf en zijn inzet voor duurzaamheid.

Crespo zal in zijn nieuwe functie als CEO direct rapporteren aan Isla, die aanblijft als uitvoerend voorzitter. Samen zijn zij verantwoordelijk voor Inditex’ algemene bedrijfsstrategie.

"Ik ben zeer verheugd om op dit belangrijke moment, waarin digitale transformatie en duurzaamheid in al zijn verschijningsvormen opwindende uitdagingen zijn, voor het bedrijf een rol te spelen”, verklaart Crespo over zijn mogelijke aanstelling in het persbericht.

Crespo begon zijn loopbaan bij Inditex in 2001 als hoofd boekhouding op de financiële afdeling. Na zijn overstap naar het administratief beheer van voorraden op de logistieke afdeling van de groep, nam hij in 2005 zijn verantwoordelijkheid als intern auditeur. Totdat Crespo in 2018 wordt benoemd als chief operations officer, een functie die hij zal behouden tot aan zijn definitieve benoeming in juli.

Beeld: Carlos Crespo via Inditex

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN