J. Crew’s Alejandro Rhett zwaar onder vuur na Instagramfoto

De vicepresident van men’s merchandising bij J. Crew, Alejandro Rhett, zou ontslagen zijn. Hij plaatste een foto op Instagram, waarbij hij de spot dreef met voormalig personeel. Dat melden diverse media.

Overdag had hij 175 medewerkers van het bedrijf ontslagen, maar ’s avonds postte Rhett feestfoto’s van zichzelf met hashtags #hungergames en #maytheoddsbeeverinyourfavor op Instagram. De hashtags zijn een verwijzing naar the Hunger Games-film, en naar de Death match-scene in het bijzonder, waarin alle hoofdpersonen eindigen in een dodelijke afvalrace.

J. Crew’s Alejandro Rhett zwaar onder vuur na Instagramfoto

Rhett’s collega’s Julie Stamos, Vanessa de Jesus en Andrew Ruth stonden ook op de foto, en hun banen zouden ook in gevaar zijn. De foto is inmiddels verwijderd.

Het bedrijf heeft niet bevestigd noch ontkend dat Alejandro Rhett ontslagen is. Een woordvoerder van J. Crew laat in een reactie weten: “We zien dit gedrag niet door de vingers. Acties van individuen vertegenwoordigden onze bedrijfscultuur niet; dit is niet wie we zijn. De moeilijke beslissingen die we vorige week maakten zijn niet lichtvaardig genomen. We doen ons best om beslissingen met zorg en compassie te maken voor al onze medewerkers.”

J. Crew ontsloeg deze maand 175 medewerkers, tevens werd de directeur van de vrouwenlijn Tom Mora en directeur van de Madewell-lijn Somsack Sikhounmuon vervangen. Het bedrijf is momenteel bezig met een herstructurering na tegenvallende resultaten.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN