• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jack Ma van Alibaba met pensioen

Jack Ma van Alibaba met pensioen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Mensen

Jack Ma, de medeoprichter van online retailgigant Alibaba, legt de functie van bestuursvoorzitter van het bedrijf in 2019 naast zich neer. Hoewel hij eerder aan Bloomberg onthulde op 54-jarige leeftijd met pensioen te willen gaan – dit jaar, dus - maakte Alibaba vanochtend bekend dat hij pas volgend jaar opstapt.

Ma, die in 2013 als CEO aftrad, blijft tot 2020 lid van de raad van bestuur van het e-commerce bedrijf. Hij wil ooit weer les gaan geven, onthulde hij in het interview met Bloomberg. Hij heeft het volste vertrouwen in het huidige management van Alibaba – dat bekend staat als China’s meest bekwame – en heeft inmiddels een stichting opgericht, naar het voorbeeld van Bill Gates, voor wie hij grote bewondering heeft.

”Ik heb een Jack Ma Stichting voorbereid. Ik ben al tien jaar bezig met al deze voorbereidingen. Ik kan veel leren van Bill Gates. Ik zal nooit zo rijk zijn als hij, maar het enige dat ik beter kan is eerder met pensioen gaan,” aldus Ma, wiens vermogen inmiddels op ruim 40 miljard dollar wordt geschat, tegenover Bloomberg TV.

Ma, die in 1964 geboren werd, wordt vandaag 54. Volgend jaar volgt Daniel Zhang hem op als bestuursvoorzitter.

Foto: Jack Ma, courtesy of Alibaba Group

Alibaba
Jack Ma
Scroll down to read more