Jil Sander heeft een nieuwe CEO aangesteld. Axel Keller, die in februari bij het Duitse minimalistische modehuis als brand director werd aangesteld, is door het moederbedrijf Onward Luxury Group gepromoveerd. Dit maakt modenieuwssite WWD als eerste wereldkundig. De manager was voor zijn aanstelling bij Jil Sander 15 jaar werkzaam als commercial director bij Balenciaga.

Keller vervangt Alessandra Bettari, die in 2016 werd benoemd tot CEO van het modebedrijf. Bettari zal voor de groep werkzaam zijn als vice-president en in die functie rapporteren aan Takehiro Shiraishi, president van Onward Luxury Group. Franco Penè zal als ere-voorzitter betrokken blijven bij OLG.

"Deze veranderingen zijn het bewijs van de wens om zowel het merk Jil Sander als de hele groep, die voortdurend in ontwikkeling is, te laten groeien," verklaart Bettari tegenover WWD. "De beslissing van Franco Penè om een stapje terug te nemen, betekende een enorme mijlpaal voor de groep. Dat ze vervolgens drie mensen inhuren om hem te vervangen, is een signaal van een strategie gericht op expansie."

Volgens WWD is de belangrijkste focus van OLG herpositionering en uitbreiding van het modemerk Jil Sander. OLG verwierf in 2008 Jil Sander van het private equity-bedrijf Change Capital Partners LLP voor een aandelenwaarde van 167 miljoen euro.

Lees ook : Kijken: het vernieuwde winkelconcept van Jil Sander

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN