• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jil Sander bevestigt komst Lucie en Luke Meier

Jil Sander bevestigt komst Lucie en Luke Meier

Door Tessa Guntlisbergen

7 apr. 2017

Het gerucht ging al enige tijd en is nu bevestigd door Jil Sander: Lucie en Luke Meier zijn de nieuwe creatief directeurs van het modehuis. De lente- en zomercollectie 2018 voor dames is de eerste collectie die het getrouwde ontwerpduo voor Jil Sander zal creëren.

“Luke en Lucie beschikken over een intieme verbinding met en een diepe kennis van het merk. Ze hebben een visie die modern, samenhangend en in contact is met wat nu relevant is. Dat combineren ze prachtig met een subtiel gevoel voor textiel, kledingconstructie en details,” zegt Jil Sander-CEO Alessandra Bettari in een verklaring. “Ik verwacht een creatie van zeer slimme collecties en een wereld om door te worden geïnspireerd.”

“We voelen ons vereerd om met ons werk lid te mogen worden van dit prachtige merk, waar Jil Sander zo’n diepgaande invloed op onze banen heeft gehad,” stellen de Meiers.

De uit Zwitserland afkomstige Lucie Meier werkte voorheen onder Nicolas Ghesquière bij de designstudio’s van Balenciaga en Louis Vuitton voordat ze de leiding kreeg over de ready to wear en couture damescollecties van Dior. Toen Raf Simons vertrok als hoofdontwerper, vervulde ze tijdelijk zijn positie totdat Maria Grazia Chiuri de rol overnam. Haar Canadese echtgenoot Luke Meier was acht jaar lang de hoofdontwerper van Supreme in New York. Daarna richtte hij zijn herenlabel OAMC op, waarvoor hij ook naast zijn werk voor Jil Sander actief zal blijven.

De ontwerpers vervangen Rodolfo Paglialunga. Vorige maand werd bekend dat hij het modehuis na drie jaar heeft verlaten.