Jonathan Saunders nieuw creatief directeur DVF

Jonathan Saunders neemt de functie van creatief directeur van het modemerk Diane von Furstenberg over van de gelijknamige oprichtster. Dat maakte Diane von Furstenberg, 69, op maandag zelf bekend.

”De toekomst begint vandaag,” aldus de ontwerpster. “Het ging zo veel sneller dan verwacht, maar we werden gewoon verliefd op elkaar. En ik wilde hem niet kwijt raken, en het vond allemaal tijdens het weekeinde plaats.”

Volgens WWD was Saunders ook in gesprek met LVMH over een eventuele functie binnen het luxeconcern. De Schot sloot zijn gelijknamige merk in december van vorig jaar. Het merk stond bekend om zijn bonte kleur- en printgebruik, hetgeen het gemeen heeft met DVF.

’Eigen plek in de zon’

Saunders begint per direct aan zijn nieuwe functie en zal in die hoedanigheid rapporteren aan CEO Paolo Riva, die ook net bij het modemerk begonnen is. Het is niet voor het eerst dat een nieuw creatief directeur ten tonele komt bij het DVF, maar Von Furstenberg is van plan ditmaal meer op de achtergrond te blijven, vandaar de beslissing dat Saunders aan Riva zal rapporteren.

“Zij gaan het bedrijf leiden, ik trek me een beetje terug,” zei Von Furstenberg. “Ze zullen mijn input krijgen als ze dat willen, maar ik denk dat het tijd is voor een jonge ontwerper, ik moet niet meer doen alsof ik dat zelf ben. Ik ben zo benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Ik wil niet dat iemand behalve Paolo nog aan mij rapporteert. Ik gun hen hun eigen plek in de zon.”

Saunders neemt een aantal functies over van zijn voorganger, artistiek directeur Michael Herz, maar zijn rol zal groter zijn. Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle categorieën wat het imago van het merk betreft. “Ik houd van eenvoud en ik houd van gemakkelijk kleding. Ik geloof dat print en kleur en optimisme alle drie belangrijke waarden zijn voor het merk die ik eer aan wil doen,” zei Saunders in een interview met WWD.

Jonathan Saunders naar DVF

Von Furstenberg zegt Saunders al te hebben gevolgd sinds hij zijn eigen merk lanceerde in 2003. Toen hij het merk afgelopen december sloot nam zij contact met hem op. Het tweetal ontmoette elkaar drie weken geleden in Londen. Saunders deed een beetje advieswerk voor Von Furstenberg en de samenwerking werd een feit.

Saunders is even complimenteus over Von Furstenberg met wie hij een liefde voor prints deelt. “ Wat de beslissing zo gemakkelijk maakte is dat Diane en Paolo allebei erg intelligente denkers zijn. Ze denken over de dingen na en analyseren ze en zijn niet bang voor verandering. Dat is wat is zo leuk eraan vindt,” aldus de ontwerper. “Hoewel het bedrijf een geweldige geschiedenis heeft is het niet bang voor verandering en dingen op een ongebruikelijk en interessante manier te doen.”

De eerste collectie van Saunders voor het merk zal voor voorjaar 2017 zijn.

Foto: DVF Instagram
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN