• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • KaDeWe Group reorganiseert managementteam

KaDeWe Group reorganiseert managementteam

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Duitse KaDeWe Group vernieuwt haar managementteam nadat CFO/COO Roland Armbruster heeft aangekondigd het bedrijf te verlaten om ‘nieuwe professionele uitdagingen’ aan te gaan. Dat meldt de warenhuisgroep in een persbericht.

Michael Peterseim neemt per 1 juni Armbruster’s verantwoordelijkheden als CFO over. Peterseim, die eerder senior managementfuncties vervulde bij onder andere Thomas Cook en Roland Berger, zal in zijn nieuwe rol toezien op het werk van de financiën-, IT-, logistiek-, juridische zaken- en interne audit teams. Tegelijkertijd treedt Sean Hill aan als nieuwe COO. Naast zijn huidige functie als managing director for Expansion and Development bij de KaDeWe Group, zal hij verantwoordelijk zijn voor het management dat toezicht houdt op retailontwikkeling en -activiteiten voor de drie warenhuizen Kaufhaus Des Westens (KaDeWe), Alsterhaus en Oberpollinger.

Peterseim en Hill werken in hun nieuwe rol samen met CEO André Maeder, inkoopdirecteur Simone Heift, brand & marketing directeur Petra Fladenhofer en finance & controlling directeur Michael Grandin.

Onder de KaDeWe Group vallen de warenhuizen KaDeWe in Berlijn, Alsterhaus in Hamburg en Oberpollinger in München. Hiermee beschikt de groep over ruim 100.000 vierkante meter aan winkeloppervlak en 4.000 medewerkers. Het bedrijf wordt voor het grootste deel beheerd door de Central Group uit Thailand. Overige aandelen zijn in handen van de Austrian Signa Group.

KaDeWe