• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Kenzo neemt afscheid van creatief directeuren Humberto Leon en Carol Lim

Kenzo neemt afscheid van creatief directeuren Humberto Leon en Carol Lim

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Kenzo neemt afscheid van de creatieve directeuren Humberto Leon en Carol Lim. Dit meldt WWD. Het ontwerpersduo presenteert op 23 juni zijn laatste Kenzo-collectie voor mannen en vrouwen tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Wie het duo opvolgt is nog niet bekend.

Leon en Lim zullen volgens WWD op 1 juli het Parijse modebedrijf officieel verlaten om zich volledig te kunnen concentreren op de winkelketen Opening Ceremony in de Verenigde Staten, die het duo in 2020 oprichtte.

Creatief directeuren Humberto Leon en Carol Lim herpositioneerde en vernieuwden het Parijse modemerk Kenzo

Tijdens hun acht jaar bij Kenzo herpositioneerden Leon en Lim het modemerk Kenzo als hedendaags label, bliezen zij archiefstukken zoals de geborduurde tijger nieuw leven in en gingen zij samenwerkingen aan met onder andere Vans en H&M.

Sinds de aanstelling van het gouden ontwerpersduo door Pierre-Yves Roussel, de voormalige voorzitter en ceo van luxeconglomeraat LVMH, noteerde Kenzo een tweecijferige groei. De jaaromzet van het bedrijf is volgens WWD 300 tot 400 miljoen euro per jaar.

Lees ook : < a href="https://fashionunited.nl/v1/columns/marras-verlaat-kenzo/2011071910803" target="_self">Marras verlaat Kenzo

Credit: Kenzo Men's Autumn Winter 2019, Catwalkpictures

Carol Lim
Humberto Leon
Kenzo
LVMH
Pierre-Yves Roussel