• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Levi's stelt voormalig directielied Nike aan als hoofd Global Retail

Levi's stelt voormalig directielied Nike aan als hoofd Global Retail

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

De directie van het Amerikaanse Levi´s Strauss & Co zal vanaf 16 februari 2016 worden versterkt door Carrie Ask. Bij Levi´s gaat Ask, die hiervoor onderdeel was van het directieteam van Nike, een rol vervullen als vice-president en hoofd van de afdeling Global Retail.

Ask zal bij Levi´s verantwoordelijk zijn voor de mondiale retail van het bedrijf, dat ongeveer 2.700 eigen winkels, franchises en outletwinkels heeft. Volgens het bedrijf heeft deze sector namelijk een belangrijke rol gespeeld in de groei van Levi´s.

”Carrie heeft in het verleden succesvolle strategieën bedacht voor grote bedrijven,” zei Levi´s CEO Chip Bergh in een persbericht. “Ze wordt gezien als een leider die voor goede resultaten kan zorgen en we weten dat ze een sterke toevoeging zal zijn aan ons team.”

Ask uit zich ook positief over haar nieuwe aanstelling bij het denimmerk. “Ik heb Levi Strauss & Co lang bewonderd om zijn iconische producten, geliefde merken en leiderschap op het gebied van sociale zaken. De kans om binnen het bedrijf voor een verdere groei te zorgen, zie ik als een mooie kans voor de volgende fase in mijn carrière.”

Ask was bij Nike vice-president voor de winkels in de regio Noord-Amerika. Daarnaast was ze bijna twee jaar vice-president retail bij Converse, en heeft ze ook gewerkt bij het internationale consultancy kantoor McKinsey & Company.

Levi's
Levi Strauss & Co
Nike