• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Loewe benoemt nieuwe CEO

Loewe benoemt nieuwe CEO

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Modehuis Loewe heeft voormalig Céline-directeur Pascale Lepoivre benoemd als nieuwe CEO. Lepoivre staat per direct, samen met creatief directeur Jonathan Anderson, aan het roer van het Spaanse huis en zal werkzaam zijn in Loewe’s design studio’s in Madrid en Parijs. Dat heeft het concern bevestigd aan WWD.

”Loewe en Céline doen het allebei erg goed. Lepoivre brengt een zeer interessante, frisse visie die tegelijkertijd erg goed past bij Loewe. We zijn erg blij met de aanstelling,” aldus Pierre-Yves Roussel, CEO en voorzitter van Loewe en Céline’s moederbedrijf LVMH, tegenover WWD, eraan toevoegend dat Lepoivre’s ervaring in productontwikkeling goed van pas zal komen bij het in 1846 opgerichte lederwaren- en handtassenbedrijf.

In haar nieuwe functie vervangt Lepoivre Lisa Montague, die naar verluidt om persoonlijke redenen terugkeert naar Londen en andere functies binnen moederbedrijf LVMH overweegt. Montague was sinds 2009 de CEO van het Spaanse huis.

Lepoivre werkte sinds 2007 onder de creatieve leiding van Phoebe Philo bij het Franse modehuis Céline, waar ze zich bezighield met het productbeheer en strategische ontwikkelingen van het luxemerk. Daarvoor was Lepoivre directeur van de mode- en lederwarendivisie bij Louis Vuitton.

Beeld: Loewe Facebook

CELINE
Loewe
pascale lepoivre