• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lucie en Luke Meier mogelijk naar Jil Sander

Lucie en Luke Meier mogelijk naar Jil Sander

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Jill Sander zou uitkijken naar een nieuwe hoofdontwerper en heeft daarbij zijn oog niet op één maar twee ontwerpers laten vallen: Lucie en Luke Meier. Dat melden ingewijden.

Lucie Meier gaf samen met Serge Seffieux leiding aan de ready to wear en couture studio’s van Dior, toen Raf Simons hoofdontwerper was. Ook vervulden zij tijdelijk Simon’s positie voor de aanvang van Maria Grazia Chiuri. Meier werkte hiervoor bij designstudio’s van Balenciaga en Louis Vuitton. Haar echtgenoot Luke is mede-oprichter en ontwerper van het mannenlabel OAMC.

Volgens bronnen zoekt Jil Sander al langere tijd naar een nieuwe hoofdontwerper, als opvolger van Rodolfo Paglialunga. Hij werkt sinds april 2014 bij het modehuis, maar zijn collecties worden wisselend ontvangen en de luxe-industrie staat onder grote druk, waardoor er veel wisselingen plaatsvinden bij luxe modehuizen. Een ingewijde weet aan WWD te melden dat Lucie Meier bij Jil Sander in Milaan gezien is. Andere bronnen meldden in november overigens al dat het modehuis op zoek was naar een nieuwe hoofdontwerper, waarbij ook al gesproken werd met Meier en Rffieux.

Moederbedrijf Gibò Group, die Jil Sander onder zijn hoede heeft, wilde niet reageren op de geruchten.

Beeld: Cruise 17 Collectie via Jil Sander website

Jil Sander