• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lutz Huelle moet luxe label Delpozo op de wereldwijde modekaart zetten

Lutz Huelle moet luxe label Delpozo op de wereldwijde modekaart zetten

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er werd in wandelgangen al over gespeculeerd en nu is het hoge woord eruit: WWD bevestigt dat Lutz Huelle is aangesteld als nieuwe creatief directeur van het in Madrid gevestigde luxe modemerk Delpozo. Huelle vervangt Josep Font die was belast het merk, opgericht door Jesus Delpozo in 1974, een boost te geven.

“We hebben er veel zin in om met Huelle aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen”, verklaart Pablo Badia, general manager bij Delpozo, tegenover WWD. De nieuwssite schrijft dat het modemerk de keus op Huelle heeft laten vallen vanwege zijn ervaringen met zijn eigen label. Huelle zal zich volgens WWD voornamelijk gaan richten op de uitbreiding van de ‘day wear’-collectie van het merk.

Huelle behaalde zijn diploma aan het Londense Central Saint Martin en deed ervaring op bij Maison Martin Margiela, waar hij in 1995 de verantwoordelijkheid kreeg over de knitwear-afdeling en ‘Artisanal’-lijn. In 2000 startte de Duitse ontwerper zijn eigen modelabel Lutz genaamd. In 2012 werd het merk hernoemd tot Lutz Huelle. In 2001 ontving de ontwerper de prestigieuze ANDAM Fashion Award. Huelle showt zijn eigen collecties met regelmaat op de Fashion Week in Parijs.

De lente/zomercollectie 2020 is de eerste Delpozo-modeshow van Huelles hand. Deze zal plaatsvinden tijdens de modeweek in Londen.

DelPozo
Jesus Delpozo
Lutz Huelle
Maison Martin Margiela