Fendi heeft na het vertrek van Pietro Beccari weer een nieuwe stuurman: Serge Brunschwig neemt zijn taken als CEO per direct over. De Fransman komt over van het eveneens door LVMH gerunde Dior, waar hij sinds 2015 als CEO de leiding had over de Homme-lijn. Het nieuws wordt door het luxe modeconcern bevestigd tegenover WWD.

“Serge is de juiste leider om het merk Fendi en de sterke organisatie naar een nieuw niveau te tillen,” zo laat voormalig CEO Beccari weten tegenover WWD. “Hij heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het luxesegment en op het gebied van Brand Management en een belangrijke rol gespeeld in het succes van Christian Dior.”

Brunschwig is een zwaargewicht uit de bestuurlijke top van LVMH: hij begon in 1995 bij het concern, waar hij de leiding had over de activiteiten van Louis Vuitton in Azië. Voordat hij in 2008 bij Dior aan de slag ging, stond hij twee jaar lang als CEO aan het roer bij Céline. Wie de opvolger wordt van Brunschwig bij Dior moet nog bekend worden gemaakt.

De Italiaan Beccari bewandelde in november precies de omgekeerde route, toen hij werd benoemd tot hoofd van de couture-tak van Dior. Onder zijn bestuurlijke leiding groeide Fendi, vooral bekend van haar selectie tassen en bont, uit tot een onderneming met een omzet van ruim één miljard euro. Sinds 1965 bepaalt Karl Lagerfeld als creatief directeur de richting van het Romeinse modehuis.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN