• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Managementverschuivingen bij Quiksilver

Managementverschuivingen bij Quiksilver

Door Anne Buis

30 mrt. 2015

Sportmerk Quiksilver heeft het management gereorganiseerd. De president van Quiksilver Pierre Agnes is benoemd tot CEO en tevens toegelaten tot de raad van bestuur. Hij volgt daarbij Andy Moony op, die niet langer werkzaam is bij het bedrijf. Dat melden diverse media.

Greg Healy, president van de APAC regio, is benoemd tot president van Quiksilver Ing. Bob McKnight, oprichter van het bedrijf en tot oktober haar uitvoerend voorzitter, is teruggekeerd naar Quiksilver als voorzitter. Hij had zijn zetel in het bestuur na zijn pensionering in oktober behouden. Alle verschuivingen zijn per direct van kracht.

Pierre Agnes werkt al 27 jaar voor Quiksilver en was sinds november 2014 president van het merk. Voorheen vervulde hij functies als Global Head of Apparel voor Quiksilver, Roxy en DC. Vanaf 2005 was Pierre president van de Europese tak van Quiksilver. “De raad van bestuur heeft veel vertrouwen in Pierre’s vermogen en talent om ons bedrijf te leiden. Zijn primaire focus zal liggen op het verbeteren van de operationele uitvoering en efficiëntie, en het aanboren van nieuwe groeimogelijkheden, vooral voor de groothandel in de Verenigde Staten,” laat oprichter en voorzitter Bob McKnight in een statement weten.

Thomas Chambolle, de CFO voor de EMEA-regio wordt per 3 april de CFO wereldwijd. Hij volgt Richard Shields op, die vertrekt bij het bedrijf wegens ander werkzaamheden. Shields blijft wel aan als consultant tijdens de overgang naar het nieuwe management.

QUIKSILVER