Managementverschuivingen in top Asics

Motoi Oyama, CEO en president van Asics, heeft er extra taken bij gekregen. Hij is aangesteld als de voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarnaast is executive officer en senior general manager van het Asics Institute of Sport Sciende Dr Tsuyoshi Nishiwaki aangesteld als director van de raad.

“Ik voel me vereerd en verheugd om deze extra verantwoordelijkheden te aanvaarden, nu Asics het pad van globale expansie doorzet in het kader van de middellange termijn strategie, het Asics Growth Plan (AGP) 2020,’ zegt Oyama in een statement. ““Organisatorische hervorming is een essentiële stap nu we vooruit gaan en ervoor zorgen dat we snel kunnen reageren op plotselinge veranderingen in de mondiale markt.”

Oyama werd in 2011 CEO en had al sinds 1982 verschillende posities binnen het sportmodebedrijf. Zo was hij president en COO van Asics Europe, senior general manager van de marketingdivisie. In 2004 werd hij voor het eerst director, waarna hij van 2006 tot 2008 managing director was van het sportmerk. Hij is al 35 jaar betrokken bij Asics en heeft veel kennis en ervaring in de wereld van schoeisel en sportkleding. Dr. Nishiwaki was sinds 2014 executive officer. Tevens werd hij in die tijd gepromoveerd tot senior general manager van het Asics Institute of Sport Science (ISS).

De netto-omzet van het Japanse sportmerk daalde in 2016 met 6,9 procent naar 399 miljard yen (3,3 miljard euro). Ook het bedrijfsresultaat en de winst daalden, te wijten aan ongunstige wisselkoersen en dalende verkopen. Asics verwacht in 2017 een omzetstijging van 5,2 procent naar 420 miljard yen (3,4 miljard euro) te realiseren. Volgens het bedrijf zullen het operationeel inkomen, het netto-inkomen per aandeel en de winst in het huidige boekjaar echter wel verder gaan dalen.

Beeld: Asics Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN