• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Marco Colagrossi nieuwe creatief directeur Emanuel Ungaro

Marco Colagrossi nieuwe creatief directeur Emanuel Ungaro

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modehuis Emanuel Ungaro vervangt huidig creatief directeur Fausto Puglisi door Marco Colagrossi voor de ready-to-wear collectie, meldt WWD.

De berichtgeving noemt ook dat het in Parijs gevestigde modehuis niet de deadline voor de Lente 2017 collectie haalde vanwege de licentie bij Modalis die een verzoek had ingediend om een akkoord te bereiken met schuldeisers. Het bedrijf heeft nu besloten om de productie binnenshuis te gaan doen en heeft de plannen om de cruise-lijn in juni te lanceren, ontworpen door Colagrossi.

Naast de verandering van creatief directeur, is Ungaro ook gaan samenwerken met Italiaanse leverancier Cieffe Srl en heeft het merk Brand Management Consultant Angela Casiero aangewezen om alle Noord-Amerikaanse activiteiten te overzien inclusief strategische marketing, pr en groei van het merk.

Volgens WWD is in een statement van Ungaro te lezen dat het afscheid van Puglisi een “gezamenlijke beslissing” is en daarin danken ze hem voor zijn bijdrage. Colagrossi was eerder senior fashion designer voor vrouwenkleding bij Giorgio Armani en was consultant voor meerdere merken door de jaren heen. Hij was ook betrokken bij Dolce & gabbana als senior ontwerper voor vrouwenkleding waar hij hoofd was van de collecties en speciale projecten met beroemdheden.

Geschreven door Prachi Singh voor UK, Vertaald en bewerkt door Caitlyn Terra

Emanuel Ungaro