• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mede-oprichter LVMH overleden

Mede-oprichter LVMH overleden

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Alain Chevalier, mede-oprichter van de LVMH-groep, Louis Vuitton Moët Hennessy, en voormalig eigenaar van het Franse modehuis Balmain, is overleden. Dit schrijft de Franse krant Le Figaro. Chevalier overleed op 1 november in zijn huis in Megève (Haute-Savoie). De zakenman werd 87 jaar.

Chevalier richtte samen met Henri Racamier in 1987 de LVMH-groep op nadat de Moët- en Hennessy-bedrijven in hetzelfde jaar bij elkaar waren gevoegd. Na het verlaten van LVMH in 1989 was Chevalier voor een korte tijd eigenaar van het Franse modehuis Balmain. Meest recent was hij werkzaam in het onderwijs. Hij was plaatsvervangend rector van de business school ESCP Europe in Parijs. Chevalier laat zijn vrouw, vier kinderen en zeven kleinkinderen achter.

De Franse president Emmanuel Macron betuigt middels een officiële verklaring zijn medeleven met de familie en de geliefden van Chevalier. De president bedankt Chevalier voor diens bijdrage aan de Franse politiek en industrie en voor zijn visie en vastberadenheid om Frankrijk nummer een te maken op het gebied van lux mode.

De religieuze afscheidsceremonie vindt plaats op woensdag 7 november in de basiliek Sainte-Clotilde in Parijs.

Alain Chevalier
Louis Vuitton Moët Hennessy
LVMH-groep