Mike Shearwood stopt als baas van Karen Millen

Mike Shearwood, baas van damesmodemerk Karen Millen, heeft het bedrijf verlaten na een mislukte poging tot een management buy-out.

Karen Millen laat in een persbericht weten teleurgesteld te zijn dat Shearwood, die acht jaar bij het bedrijf betrokken was, vertrekt. “Ik vind het heel jammer om het bedrijf na zoveel jaar te verlaten, maar ik ben ervan overtuigd dat ik een geweldig team van leiders achterlaat dat ervoor zal zorgen dat Karen Millen een wereldwijd succes blijft,” laat Shearwood weten.

Al eerder ging het gerucht dat Shearwood bezig was met een management buy-out, nadat Karen Millen in 2011 brak met Aurora Fashion, een groep die eigenaar is van Coast, Warehouse en Oasis. Shearwood stapte begin dit jaar uit het bestuur van die groep. De leiding van Karen Millen, die voor 90 procent in handen is van de IJslandse bank Kaupthing, laat weten dat het bedrijf nog steeds niet te koop is. Volgens modetijdschrift Drapers is de beslissing met onderlinge overeenstemming genomen.

Karen Millen heeft op dit moment nog geen vervanger aangesteld. Tot die tijd zal Neil McCausland, de voorzitter van het moderne damesmodemerk, veel van Shearwoods taken overnemen. “Ik zal nauw gaan samenwerken met het management om te zorgen voor een efficiënte en vlotte werking van het bedrijf,” meldt McCausland. “We zijn Mike zeer dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage aan de business. We wensen hem het allerbeste in zijn verdere loopbaan,” voegt hij nog toe.

Het gerucht gaat dat oprichtster Karen Millen zelf nog steeds geïnteresseerd is in het terugwinnen van haar eigen merknaam, die ze in 2008 verkocht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN