• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mister Spex: CEO Dirk Graber treedt na 16 jaar af

Mister Spex: CEO Dirk Graber treedt na 16 jaar af

Door Jan Schroder

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Een winkel van Mister Spex. Credits: Mister Spex media gallery

Bij de Berlijnse brillenretailer Mister Spex SE eindigt een tijdperk. Oprichter van het bedrijf Dirk Graber “heeft de raad van commissarissen gevraagd hem na zestien jaar dienst te ontheffen van zijn taken als CEO”, maakt het bedrijf bekend. De commissie accepteert zijn ontslag met ingang van 31 juli 2024.

Graber licht zijn beslissing toe in een verklaring: “Na 16 jaar groei met veel inzet en plezier is het nu tijd om op zoek te gaan naar een opvolger die Mister Spex succesvol door de volgende fase zal leiden. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om een ​​pauze te nemen om meer tijd met mijn gezin door te brengen”, legt hij uit.

CFO Stephan Schulz-Gohritz zal het bedrijf op interim-basis leiden

De vertrekkende CEO, die in 2007 Mister Spex oprichtte, zal “zorgen voor een ordelijke overdracht en het bedrijf ook ondersteunen door beschikbaar te blijven in een adviserende rol”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Na het vertrek van Graber zal Chief Financial Officer (CFO) Stephan Schulz-Gohritz het bedrijf op interim-basis leiden. Vanaf 1 augustus zal hij “op interim-basis de algehele verantwoordelijkheid overnemen naast zijn huidige taken”, aldus de heer Spex. De Raad van Commissarissen zal nu “adviseren over de toekomstige inrichting van de Raad van Bestuur en te zijner tijd informatie verstrekken.”

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited DE. Vertaling en bewerking door Susan Zijp.

Mister Spex