• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Neiman Marcus benoemt Geoffroy van Raemdonck tot CEO

Neiman Marcus benoemt Geoffroy van Raemdonck tot CEO

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Neiman Marcus heeft Geoffroy van Raemdonck benoemd tot nieuwe CEO. Van Raemdonck komt over van Ralph Lauren, waar hij de leiding had over de retail-en wholesale-activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Dat laat de warenhuisketen weten middels een persbericht.

Van Raemdonck volgt per 12 februari Karen Katz op, die sinds 2010 als CEO aan het roer stond bij Neiman Marcus. Katz blijft betrokken bij de bestuurlijke activiteiten van het warenhuis. “We zijn verheugd om Geoffroy te verwelkomen bij Neiman Marcus en kijken er naar uit om het positieve momentum van de onderneming onder zijn leiderschap uit te breiden," aldus David Kaplan, voorzitter van de Raad van Bestuur van Neiman Marcus.

"Hij is iemand met een uitzonderlijke visie en energie. Het hele managementteam is ervan overtuigd dat het leiderschap van Geoffroy een aanzienlijke meerwaarde zal betekenen voor het bedrijf, onze partners en onze klanten." Van Raemdonck was in het verleden onder meer werkzaam voor Louis Vuitton en Limited Brands, eigenaar van Victoria’s Secret.

Neiman Marcus kampt met dalende cijfers. Het luxe warenhuis ziet het aantal toeristen teruglopen en heeft tevens last van de lage olieprijs (vooral de winkels in Texas), afwaarderingen en schulden. De druk wordt nog groter omdat de eigenaren Ares Management en the Canada Pension Plan Investment Board van plan zijn om het bedrijf te verkopen. Volgens geruchten was het Canadese Hudson’s Bay in de race voor een overname, maar is dat afgeketst.

In het meest recente boekjaar rapporteerde Neiman Marcus een nettoverlies van 406 miljoen dollar (376 miljoen euro), in vergelijking met een winst van 14,9 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) in het vorige jaar. De omzet daalde met 2,9 procent tot 4,95 miljard dollar, tegenover 5,1 miljard dollar in 2015. De vergelijkbare omzet daalde daarbij met 4,1 procent. De aangepaste EBITDA daalde van 710,6 miljoen dollar naar 584,9 miljoen dollar.

Geoffroy van Raemdonck
Karen Katz
Neiman Marcus
Scroll down to read more