Natalie Massanet, de oprichtster van de luxe webshop Net-a-porter, stapt op als executive chairman. Dat maakte Yoox woensdag bekend.

Massanet breekt volledig met het bedrijf dat zij vijftien jaar geleden oprichtte, vlak voor de afronding van de fusie met de Italiaanse Yoox Group volgende maand. De twee luxe webshops zullen samen een bedrijf met een omzet van 1,3 miljard euro vormen.

Volgens WWD was het vertrek van Massanet wel te verwachten vanaf het moment dat Richemont, het moederbedrijf van Net-a-porter, de fusie van de webshop met met Yoox Group aankondigde. Zo zou Yoox is veel zakelijker bedrijf zijn, terwijl bij Massanet de redactionele inhoud en het contact met de klanten centraal staan.

Het feit dat Yoox oprichter en CEO Federico Marchetti als CEO van het gefuseerde bedrijf zal fungeren, terwijl Massanet slechts als executive chairman met ‘beperkte taken’ uit de bus kwam, zal ook een rol hebben gespeeld bij haar besluit, aldus WWD. Het feit dat zij al vanaf het begin tegen de fusie was, gezien de verschillende bedrijfsculturen, is wellicht reden genoeg.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN